Categories
Programming

Blandad information om Shopp

Jag får ganska mycket frågor om WordPress-tillägget Shopp som jag är inblandad i, så jag tänkte ta tillfället i akt och skriva om det.

Payson-betalningsmodul

Det finns en betalningsmodul för Payson att köpa som tillägg i Shopp. Jag är inte ansvarig för utvecklingen av den, det sköter Ingenesis Ltd (företaget bakom Shopp), däremot så har jag hjälpt till i utvecklingen.

Det har även kommit till min kännedom att det finns ex. rabatter inte fungerar fullt ut, vi får se ifall Ingenesis Ltd väljer att åtgärda dessa innan 1.1 (se mer nedan).

Svenska översättningen

Jag underhåller och uppdaterar för närvarande den svenska översättningen av Shopp. Hittar ni någon översättning som inte stämmer eller någon som saknas någonstans i systemet, [intlink id=”8″ type=”page”]kontakta mig[/intlink] så ska jag försöka ordna det.

Shopp 1.1

Jag är med i beta-teamet för Shopp, det innebär att jag hjälper till att hitta buggar och kan lägga in förslag på nya funktioner. Det var tänkt att det skulle bli en 1.0.18 av Shopp,  men den idén har slopats och de kommer att satsa på 1.1 Jag vet inte när 1.0.18 kommer. Förhoppningsvis dyker en alpha-version upp ganska kort (~1 vecka).

Några av nyheterna i 1.1

  • Ny hantering av betalningsmoduler/fraktmoduler
    Systemet som finns just nu för att skriva egna betalningslösningar/fraktmoduler är rent ut sagt obegripligt. Det kommer att ändras till det bättre och förhoppningsvis bli riktigt bra!
  • Moms
    Just nu finns det inga möjligheter att sätta specifik moms på vissa produkter, det kommer förhoppningsvis att komma med i 1.1
  • Sessionshantering
    I dagsläget är det ganska rörigt att hålla koll på sessioner som skapas i Shopp och WordPress. Drömmen vore ifall WordPress implementerade ett eget system som andra tillägg kan “hooka” in sig på, men jag har inte sett något om det på deras tidsplan.

Ni kan läsa tidsplanen i sin helhet på Shopps webbplats: Beta_Team:Roadmap

3 replies on “Blandad information om Shopp”

Går själv och funderar på Shopp efter att ha gett upp WP eCommerce pga problem med moms och avsaknad av betalningslösningar.

Däremot så är jag smått fundersam till 1.1 även om uppdateringar vanligtvis är positivt. Hur blir det med betalningsmodulen för Payson som just nu kostar pengar? Om jag har förstått det rätt så har stora förändringar i betalningssystemet skett och det resulterar förmodligen i att Payson-modulen slutar fungera. Har jag då kastat pengar i sjön eller kommer jag få ta del av uppdateringarna helt kostnadsfritt?

Den kommer att kosta även i 1.1, men köper du ett “add-on” till 1.0-trädet så får du uppgraderingen av denna på 1.1 också.

Jag har hjälpt Ingenesis Ltd. att få igång Payson till 1.1, så den är redan fullt implementerad.

Alla köp du gör på 1.x-trädet gäller bara på 1.x, när 2.0 släpps så kommer du (troligtvis) att bli erbjuden att uppgradera för en reducerad summa.