Categories
Personal

Byte till Mozilla Weave

Förra måndagen var jag i Stockholm på Geek Meet hos Creuna och lyssnade på Christopher Blizzard. Christophers föredrag handlade först och främst om HTML5, men med stora inslag om hur Mozilla som organisation fungerade samt vilka produkter de utvecklar.

Något som ligger Mozilla och mig varmt om hjärtat är integritet och öppen källkod. Alla Mozillas produkter är öppen källkod som jag förstått det, och i alla deras produkter så står integritet högt i priolistan.

För att lösa synkroniseringen av data mellan flera datorer så har jag tidigare använt Xmarks, men för någon vecka sedan släpptes Mozilla Weave. När det släpptes så tänkte jag låta det mogna lite innan jag provade det, men efter Christophers föredrag och hans entusiasm över det så tänkte jag att det var lika bra att göra slag i sak och testa det så fort jag kom hem.

Christopher bekräftade mina misstankar att Xmarks läser av datan som sparas hos dem, och jag har känt en längre tid att jag inte alls gillade det. Weave å andra sidan sparar allt hos dem som en enda stor blob som inte ens de kan läsa av (inte utan min nyckel).

Weave gör följande:

  • Synkroniserar dina tabbar, så du kan fortsätta det du gör på en annan dator
  • Synkroniserar bokmärken, lösenord och Personas,

I kommande versioner är det meningen att Weave ska synkronisera dina tillägg också, något jag verkligen ser fram emot.

Jag har läst på forum att Weave buggar för många, men jag har inte märkt av några problem än så länge. Om någon vecka kan jag nog gå in och ta bort mitt konto hos Xmarks.

Så ett hett tips är: Mozilla Weave!