Categories
Personal

Böcker jag läst under 2009

Jag läser mycket och glömmer ganska snabbt bort vad jag läser, men nedan är ett försök till en lista på de böcker jag faktiskt minns att jag läst under 2009.

Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity

En bok som handlar om att effektivisera och prioritera. Har tagit till mig lite olika delar av denna och ska försöka ta till mig ännu mer under det kommande året.

Agile Project Management with Scrum

Ett av 2008 och 2009 års mest uttjatade “buzz word”. Har inte haft tillfälle att använda detta i praktiken mer än att jobba lite mer med användarfokuserad utveckling.

Gardens of the Moon (Malazan Book of the Fallen)

En av mina stora passioner är fantasy, och denna läste jag efter ett tips från en kompis. Lite för “hardcore”-fantasy för mig, har ännu inte läst andra delen (i en lång serie) pga. jag fastnade inte riktigt för den första.

Dive Into Python

Ett av mina projekt under 2009 var att lära mig Python, och det har gått hyfsat. Det finns mycket kvar att lära sig. Dive Into Python finns även som gratis e-bok.

The Name of the Wind (The Kingkiller Chronicle: Day One)

Ett riktigt hett tips till alla som gillar fantasy! Just nu finns bara den första delen ute, förhoppningsvis kommer den andra delen nu till våren/sommaren.

Before they are hanged

Första delen i en trilogi skriven av Joe Abercombie. Väldigt intressanta karaktärer och den första fantasy-bok jag läst som inte har en världskarta i början av boken (medvetet val av författaren)!

Vägen till C

Denna bok var kurslitteratur i en kurs jag läste i skolan under hösten.

Long hard road out of Hell

En intressant bok om en intressant person.

Introduction to Algorithms 2e

Även denna bok var kurslitteratur i “Algoritmer och datastrukturer”, en kurs jag läste under vårterminen. Boken rekommenderas till de som vill gå in på djupet inom algoritmer.

Patterns of Enterprise Application Architecture

Jag hade fått så många tips om denna bok så nu var jag tvungen att köpa denna. Intressant bok om programmeringens designmönster. Jag har använt många tidigare och upptäckte många nya som jag inte har haft koll på tidigare. Rekommenderas!

Fool’s Errand

Ännu en fjantasy fantasy-trilogi som jag läste under årets gång, fortsättning på en tidigare bokserie skriven av Robin Hobb (pseudonym!). Bland de bästa i fantasy-väg jag läst någonsin.

Gathering Storm

Sista boken på listan är självförklarande för de som läst Waste of Time Wheel of time, skämt åsido, grym serie som äntligen håller på att knytas ihop.