Categories
Programming

(Ytterligare en) Karusell i jQuery

Jag tänkte dela med mig av en karusell i jQuery, eller kanske en “infinite slider” som det så fint heter. Jag utgick ifrån en väldigt enkel slider som jag hittade, de allra flesta “färdiga” jag hittade var alldeles för stora, klumpiga och bloatade.

Krav:

  • Pilar för att navigera höger och vänster
  • En manuell navigering för att hoppa till valfri “slide”

Demo

Finns i min Dropbox.

Markup

Läs först igenom jQuery Infinite Carousel och se till att du är med på grundkonceptet, alltså hur den visar respektive slide. Det jag lagt till är att du placerar pilarna i lista som detta:

Samt den manuella navigeringen lägger du bara in en placeholder för:

Källkod

Allting finns samlat i en Gist på Github.

HTML

CSS

JavaScript

Kommentarer?

Jag försökte hålla det så enkelt som möjligt, samt att jag ville ha en “ren” version som jag själv kan gå tillbaka till och återanvända i andra projekt. Har ni förslag på förbättringar så tar jag gärna emot dem!