Categories
Programming

Citerus Hackers Night 2011: Crazy Snake

Citerus anordnade i tisdags (3/5) ett event i Stockholm där uppdraget var att programmera en ormhjärna. Din ormhjärna skulle sedan tävla mot andra ormar som andra lag programmerat.

Jag, Oskar Wirén och Jim Sagevid var ett lag, vi hade inte tittat så mycket på API:t innan så vi hade ganska dålig koll på det. Tävlingen gick ganska dåligt för oss, vi slarvade alldeles för mycket och vi blev väldigt stressade. Istället så fick vi ihop en fungerande version på vägen hem på tåget på ca. 4-5 minuter…

Det lutar åt att några av de andra lagen hade lite förberett kod, då det var ganska stressigt med tid att få klar en första prototyp (~1h), eller så var de helt enkelt grymt snabba! Hade vi haft lite framförhållning så hade det nog varit en ganska smart idé, men det är alltid lätt att vara efterklok. Det var i alla fall en väldigt trevlig kväll och ett riktigt kul arrangemang!

Demonstration

Här kör vi mot ett annat lag som också kommer ifrån Uppsala, vi heter “Team Borm” (den kör v2) och de är “Sneaky Brian”. Vi märker tydligt att det är en del problem när båda två är väldigt nära samma frukt.

Källkod

Finns samlat på Github.

Den första versionen finns här (v1, som vi inte hann slutföra på tävlingen) och den som vi fortsatte lite på finns här (v2).

Själva path-hanteraren finns här.

Mer läsning

Lag Paxport vann Crazy Snake
Ladda Clojure-kod med java.util.ServiceLoader

2 replies on “Citerus Hackers Night 2011: Crazy Snake”

Aha, vad trevligt att fler folk ifrån Uppsala hade hittat dit! 🙂