Categories
Personal

Böcker jag läst under 2010

Detta är ett uppföljningsinlägg till förra årets boklista.

Va har du gjort Mormor? – Ulla Skoglund

En självbiografi skriven av min Mormor Ulla. För några år sedan så gav vi barnbarn henne ett skrivhäfte där vi bad henne skriva ner sin livshistoria. Jag hjälpte henne sedan att sätta upp en arbetsstation med internet och en ordbehandlare, så nu surfar även hon på webbens våg!

Hon tryckte upp 100 exemplar hos ett tryckeri och delade ut dessa till släkt och vänner. Jag är en stolt ägare av det första exemplaret.

Chronicles of The Raven – James Barclay

En väldigt bra fantasytrilogi om några legosoldater. Rekommenderas! Beskrivs av SF-bokhandeln så här:

The Raven är en grupp krigare som slagits tillsammans i flera år, och sålt sina svärdstjänster i de krig som lämnat Balaia i ruiner. Deras enda lojalitet är knuten till legoförbandet. När de går med på att eskortera en magiker med ett lömskt uppdrag dras de in i en härva av ondskefulla intriger och uråldriga hemligheter, som för all framtid kommer att förändra deras liv.

The Pillars of the Earth – Ken Follett

En bok som numera blivit tv-serie. De handlar om ett katedralbygge i 1100-talets England, väldigt bra bok.

Towers of Midnight – Robert Jordan, Brandon Sanderson

Näst sista delen i “Wheel of Time”, Brandon Sanderson fortsätter där “The Gathering Storm” slutade och håller fortsatt hög klass i skrivandet!

Operating System Concepts – Abraham Silberschatz

Detta var kurslitteratur i kursen “Operativsystem med projekt”. En bok som går igenom hur ett operativsystem är konstruerat, boken var till stor hjälp när vi gjorde ett operativsystem i egen tappning.

The Lies of Locke Lamora – Scott Lynch

Mycket bra fantasybok som beskrivs av SF-Bokhandeln så här:

Det är aldrig lätt att vara föräldralös, och särskilt inte i Camorr, en sjudande och korrupt stad byggd på ruinerna efter en mystisk utdöd art. Locke Lamora gör ändå sitt bästa för att överleva. Han undgår både slaveri och en säker död, men råkar i klorna på den ögonlösa prästen Chains, som varken är blind eller präst utan en av stadens främsta lurendrejare […] Debutroman som av förlaget beskrivs som en blandning av Robin Hood och Ocean’s Eleven i fantasymiljö.

The Pragmatic Programmer – Andy Hunt, David Thomas

En bok som jag haft ögonen på under flera år men aldrig fått tummen ur och köpt. Fantastisk bok som går igenom det mesta inom programmeringens underbara värld.

Mistborn Trilogy – Brandon Sanderson

Mycket bra fantasy-trilogi! Jag fastnade verkligen för Sandersons stil i Wheel of Time så jag blev tipsad om Mistborn-trilogin av en vän.