Shopp (WordPress) – sv-SE

Ladda ner (.zip)

Den senaste versionen finns numera på http://shopplugin.net/extras/svenska/.

Zip-filen ovan är senast uppdaterad 2009-11-26 för Shopp 1.0.17

Instruktioner

  • Packa upp filen
  • Ladda upp filen till wp-content/plugins/shopp/lang/
  • Döp om filen till Shopp-sv_SE.mo
  • Se till att du har define (‘WPLANG’, ‘sv_SE’); i din wp-config.php

16 replies on “Shopp (WordPress) – sv-SE”

Hej André, tyvärr inte. De filerna översätts manuellt via dina egna templates. Du aktiverar dessa på “Utseende” (eller kanske “Presentation”, minns inte) i inställningarna, sen kan du redigera dessa.

Jag vet att Jon Davis (skaparen) pratade tidigare om att dessa skulle översättas också när man installerade det, så det kommer kanske i framtiden.

En sak till…när jag lägger till en Promokod och kunden skriver in den kommer det upp en ruta där det står “xxxx är inte en giltig rabattkod” trots att rabatten har lagts till ordern. Det borde stå “Rabatten har dragits av din order” eller liknande.

Kan det vara så att det är fel i översättningen eller är det en bug i Shopp?

Om det står så är det nog en bugg i Shopp. Posta gärna en tråd i forumet så kan jag se ifall jag kan lägga till den i “issue trackern” för Shopp. Posta all information om din butik, gärna skärmdumpar också.

Hej Anders! Strålande arbete med översättningen. Jag har tidigare jobbat med e-commerce och översatt den åt dem. Dessvärre är den inte särskilt bra och jag prövar därför Shopp istället. Nu är jag ny i Shopp och bara en havtimme in i den och jag vet inte hur de gjort översättningen. Vad jag reagerar på är att du verkar ha översatt det mesta i panelen men däremot verkar de flesta texter som kunden ser inte vara översatta.
Har du missat dem eller är det så att du inte kommer åt dem?
I ett inlägg här ovan skrivet av André, hintar du om att filerna på Cart- och Checkoutsidorna översätts via temamallarna – dvs via CSS. Såvitt jag kan se så finns inga fraser inskrivna i de CSS filerna. Hur menar du? Kan du ge en ledtråd till så är du bussig.
Hälsningar
Björn G.

Hej Björn! Som du säger så är det endast panelen som översätts automatiskt av Shopp, från och med version 1.1 så kommer även template-filerna att översättas automatiskt vid installationen.

Som det är nu så översätter du template-filerna manuellt redigera dem i wp-content/dittema/shopp/* och där byta ut dem helt eller använda label-taggen som finns till vissa egenskaper. CSS-filerna innehåller inga översättningar alltså.

Hör av dig ifall du hittar några särskilda översättningsfel.

Ha det bra! / Anders Hassis

Hejsan, ett riktigt fin översättning, stort tack för den. Jag har en fråga angående shopp och paypal, kan man någonstans ändra så shopp skickar uppgifterna till paypal i utf8? För som det är nu så blir åäö helt konstiga i paypal checkouten. Både produktnamn samt faktureringuppgifter som address och annat.

Hej Juho, jag har inte provat Paypal tillsammans med Shopp. Men jag tycker det låter väldigt konstigt om den inte skulle skicka i utf-8…? Allt annat i Shopp är utf-8.

Kontakta supporten så kan säkert de hjälpa dig, eller skriv en tråd i forumet.

Lycka till!

Hej Anders,

Det verkar som att din översättning har slutat fungera sedan jag uppdaterade till 1.1.7, är detta normalt med Shopp? Att den känner av att språkfilen är utdaterad?

Hur löser jag detta? Har du släppt någon uppdaterad version?

Hälsningar,
Jan-Erik

Hej Jan-Erik!
Jag har tyvärr inte uppdaterat språkfilen till den senaste versionen då jag inte haft något Shopp-relaterat projekt på ett tag nu.

Ifall du kommer över en uppdaterad får du gärna länka till den här i kommentarerna så andra hittar den också.

Mvh Anders

Hej Anders,

hur lätt är det att uppdatera så att den fungerar med senaste versionen?
om jag får reda på hur jag gör så kan jag nog fixa det, håller på med ett projekt nu.

Hej Jonas, det är relativt enkelt. Jag använder en programvara som heter poedit för att redigera .pot-filen. Lycka till!

Tackar, har börjat fixa med detta nu men hur gör jag om *.po till *.mo för vilken av filerna använder wordpress/shopp?

Hej Per!
.mo-filen kan du inte redigera, precis som du säger.

Björn Granberg har tagit över översättningen, så jag gjorde fram tills 1.0.17 och sen har han kompletterat sedan dess.

Så du får nog försöka ta kontakt med honom, jag har inga kontaktuppgifter till honom tyvärr.

Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.