Categories
Personal

Dumheter hos E-delegationen

Med det här inlägget vill jag belysa något som irriterar mig oerhört mycket, slöseri med offentliga medel. Joakim Jardenberg länkade häromdagen till E-delegationens beslut om att de ska genomföra en nyutveckling av deras webbplats från Drupal till EPIServer.

Lena Warstrand hos E-delegationen säger följande angående beslutet:

“Eftersom vår huvudsaklige redaktör tidigare arbetat med Episerver känner hon sig inte helt hemma i publiceringsverktyget. Vi blir ofta beroende av hjälp från vår leverantör.”

Jag har svårt att köpa ovanstående argument, eftersom det måste vara billigare att utbilda redaktören till att bli effektiv i Drupal.

“Vi har haft Drupal i cirka två och ett halvt år och den lösning vi har har inte varit helt stabil. Bland annat har filer försvunnit och opublicerade artiklar har gått ut i RSS-flödet. “

De använder sig av version 6 av Drupal, nog måste det bli billigare att åtgärda dessa problem och uppgradera Drupal till version 7 än att byta till en lösning som bygger på EPIserver? För att inte tala om vilka licenskostnader för EPIserver som tillkommer!

Summering

Jag använder rätt verktyg för rätt arbetsuppgift, jag är inte på något sätt någon fanatiker av någon särskild teknik. Det verkar som om de utvärderat ifall de skulle kunna använda sig av WordPress för lösningen, och det verkar inte passa alls. Det tycker jag är helt rätt beslut. Det jag har svårt att förstå är hur de kan försvara ett beslut att nyutveckla en till synes ganska “standard” webbplats i en helt ny plattform.

Joakim bad att få se kostnadsförslag på kalaset, så förhoppningsvis fortsätter denna debatt.

Relevanta länkar