Categories
Programming

Nyheter kring Shopp 1.1

Utveckligen av Shopp går i en rasande fart framåt. Just nu fokuserar utvecklarna främst på att se till att göra kodbasen stabil och se till att allting fungerar.

Jag nämnde i mitt senaste inlägg kring Shopp att en alpha-version skulle dyka upp ganska kort efter att det postades. Den har dykt upp för ganska länge sedan och det ser riktigt bra ut, det som har fått mycket fokus är baksidan, alltså källkoden, det gör att det inte är några jättestora förändringar utseendemässigt. Det är förvisso lite enklare att hitta i orderdetaljerna och en andra småsaker.

Något som jag trivs riktigt bra med är hanteringen av betalningsmodulerna, jag var med Jonathan Davis (huvudutvecklare) en kväll och vi gjorde i ordning Payson-modulen så den är kompatibel med 1.1. Jisses vilken skillnad i kod jämfört med den tidigare versionen 1.0.x.

Momssatser för specifika kategorier är även det möjligt, men det är lite finputsning på det kvar innan den fungerar klockrent.

Så, när kommer den?

Det som just nu tar tid är QA-delen, att se till att allting funkar. Det har varit lite dåligt med testning från min egen sida, men jag räknar med att sätta igång ordentligt någon gång under nästa vecka. Det nämndes i en videointervju med Jonathan att de siktade på slutet av juni, men det är flytande.